De Amerikaanse zangeres Beth Hart is in Nederland geen onbekende maar op North Sea Jazz stond ze nog niet eerder. Afgelopen weekend was het dan zover. “Ik heb hier altijd al willen spelen dus ik was heel verbaasd maar dolgelukkig toen ik de uitnodiging ontving.”

Hart, die op het moment op tour is in Europa met haar in april uitgekomen plaat Better Than Home, kende het jazzfestival natuurlijk al voordat ze de uitnodiging ontving. “Het is een belangrijk festival waar veel grote acts op af komen. Het geeft mijn zelfvertrouwen een zetje dat ik hier mag staan, het is geweldig”.

Voor Hart is een festival als North Sea Jazz niet alleen een moment om te genieten van de muziek maar ook om van te leren. “Wanneer ik de kans krijg om andere artiesten te zien probeer ik er altijd iets van op te steken. Ik neem nog net geen notitieboekje mee. Als ik iets zie waarmee ze een connectie met het publiek maken onthoud ik dat en probeer ik het te verwerken in mijn eigen show. Uiteindelijk draait het allemaal om het vermaken van het publiek”.

Het Nederlandse publiek denkt de zangeres inmiddels maar al te goed te kennen. “Ik kom hier als sinds 1996, het is hier geweldig. Nederlanders hebben veel energie, ze zijn eerlijk en laten je weten wat ze van je denken, en je kan ze geen onzin verkopen legt ze uit.

“In showbizz wordt je geleerd om een glimlach op te zetten ook als je niet lekker in je vel zit. Hier hoef ik dat niet te doen. Je vertelt gewoon dat je een kutdag hebt en lekker wil drinken en ze begrijpen het en gaan er in mee”, aldus Hart.

©FaceCulture

Deel:

Comments are closed.