Een zwoele zomeravond in een openluchttheater in de bossen; Een beter decor konden Nona en Mr & Mississippi zich niet wensen. Op het kleine podium van het openluchttheater Kersouwe werd het voorprogramma van Mr & Mississippi verzorgd door Nona. De band bestaat uit een ogenschijnlijk rare leeftijd combi, Steve (67 jaar op gitaar), Nona (21 jarige zangeres) en Darryl (20 jaar op elektrische gitaar) en speelde een bepaalde vorm van blues. Openingsnummer ‘Hold on’ waarmee iedereen direct weggeblazen werd.

De uit Brabant afkomstige bandleden weten te verassen met de hese gebroken stem van Nona en de blues van de twee gitaristen. Ze speelden lekker spontaan en onbevangen. Een van de toffe covers die ze brachten was van Fleetwood Mac (‘Need your love so bad’), die ze op hun eigen manier, omgebouwd naar een nog lager tempo, trager en donkerder, speelden. Darryl kon zijn gitaar spel goed ten toon spreiden doordat Steve een stevige basis legde. Helaas kon niet iedereen kon de blues die ze brachten waarderen; Het spel was iets te statisch voor dampende blues. Nona eindigde met een bos bloemen en een “Doei” naar het publiek.

De licht schorre stem van Maxime Barlag geeft samen met Samgar Jacobs Mr & Mississippi een extra warm aangenaam sausje. De gitaren van Danny van Tiggele and Tom Broshuis maken de perfect uitgebalanceerde sound compleet. Niets was overbodig, niets was te veel; Dat is Mr & Mississippi. Hun opening was spookachtig in het bos waarna ze ‘Shape shifter’, van hun recente album ‘We Only Part To Meet Again’ brachten. Met ‘Nothern sky’, van hun eerste album, zetten ze de sfeer, filmisch, beetje mistig en toch krachtig. Zo werd de set een mix van oud en nieuw. De nieuwe sound is volwassener geworden met soms wat meer tempo en power, maar nooit over de schreef. De blazers gaven de sound nog een extra dimensie. De samenzang van Maxime en Samgar is speciaal kenmerkend en voor elkaar gemaakt, net als het gitaarspel dat de heldere accenten geeft.

mrandmississippi8

‘In between’ gaat over wat ze de afgelopen drie jaar allemaal hebben meegemaakt en is de nieuwe single. Er mocht worden meegezongen, dat is bij hun muziek wat lastig, al zou het met dit nummer wel kunnen als je het al wat vaker gehoord zou hebben. Het dromerige ‘We only part’ is typisch Mr & Mississippi, harmonieus, dat zelfs met het à capella stukje aan het eind stand hield.

mrandmississippi22‘Same room, different house’ werd dan toch de meezinger waar men om vroeg. Het stukje “I don’t wanna let you go” werd uit volle borst meegezongen, waarna de band weer feilloos inviel. Het publiek deed mee en werd daardoor weer even wakkergeschud. Een goede timing in de set was dat. Met de hit ‘Lighthouse’ ging het tempo weer wat naar beneden.

Met de akoestische versie van ‘Nemo nobody’ trok iedereen die nog niet overtuigd was van hun kunnen over de streep. Na de korte break, volgden nog 3 nummers toegift. De eerste ‘Southern Comfort’, met de blazers erbij, en we werden de nog altijd warme avond ingestuurd met het laatste nummer in Kersouwe ‘For us to remember’.

Je zag het plezier van de bandleden er vanaf spatten, tijdens deze avond in Hoesenbosch. Dat wordt nog wat als ze dit najaar op tournee langs de Nederlandse poppodia trekken met het vervolg van hun zegetocht. Wel bijzonder dat een band met deze niet al te mainstream muziek zoveel toch harten weet te raken.

Foto’s (c) Hans Kreutzer, Maxazine.nl

Deel: