De Schotse indierock band The Fratellis komt op 26 oktober naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. Deze show volgt op de geplande release van het vierde studioalbum ‘Eyes Wide, Tongue Tied‘ dat in augustus zal verschijnen.

FRATELLIS_EWTTThe Fratellis debuteert in 2005 met ‘The Fratellis EP’ die destijds in beperkte oplage is uitgebracht en nu als heuse collectors item voor veel geld wordt verhandeld. In 2006 komt de band uit Glasgow uit met de eerste full length ‘Costello Music‘. Deze wordt opgevolgd door ‘Here We Stand‘ uit 2008, het jaar dat ze een European Border Breakers Awards winnen, en ‘We Need Medicine‘ (2013). Het drietal verwerft bekend met hun Top 10 singles ‘Chelsea Dagger’ en ‘Whistle For The Choir’.

De vierde langspeler ‘Eyes Wide, Tongue Tide’ kent z’n oorsprong reeds uit 2013 toen The Fratellis tijdens de kerstperiode begint met schrijven van nieuw songmateriaal. De uiteindelijke opnames zijn afgelopen november afgerond. Recent heeft de band de eerste song ‘Me and the Devil’ via hun website verkrijgbaar gesteld.

Het concert op 26 oktober in Paradiso zal de eerste clubshow zijn sinds 2013. Toen deed The Fratellis ook Amsterdam aan. Vorig jaar waren ze te zien op het Zwarte Cross Festival.

Deel: