Het is al vijf jaar geleden sinds hun vorige album, maar denk niet dat de Zeeuwse Juke Joints het rustig aan hebben gedaan. De tijd is vooral gaan zitten in optredens al dan niet samen met de Amerikaan Eddie Clearwater. Maar nu werd het toch weer de hoogste tijd voor een nieuw album en dat is onlangs verschenen met als titel ‘Heart On Fire’.

Juke Joints Heart On FireVan de twaalf nummers zijn er tien door de heren zelf geschreven en ook deze keer weten zij te overtuigen met hun passie en plezier. Al meteen met het eerste nummer, de titelsong ‘Heart On Fire’ zit de stemming er in. En dit mede door de harmonica van Sonny Boy van der Broek. Het aanbod is gevarieerd en loopt van ballads tot onvervalste rock ’n roll en stampende blues. Speciaal noem ik nog de ballad ‘Nataly’ met schitterend gitaarwerk van Michel Staat en ‘Hooked’ met een kat-en-muis spel tussen gitaar en harmonica.

Ook na 32 jaar is het vuur er nog niet uit bij de Juke Joints. Dat is wel duidelijk na het beluisteren van dit album. Een prima cd. (Continental Records Services) (8/10)

Deel:

Comments are closed.