Een foutje bij een boeking, een toevallige ontmoeting en een nieuw duo is een feit. Dit gebeurde toen Lucy Hammond en Ben Rice per ongeluk dubbel waren geboekt in Blackwell’s Cafe in Portland, Oregon. Het gevolg was dat beiden samen gingen toeren, het dit jaar hebben gebracht tot finalist tijdens de International Blues Challenge en nu onlangs hun eerste EP hebben uitgebracht.

RiceBen LucyHammond DestinationClarksdale_cOp de EP staan vijf zelfgeschreven songs, de eerste vier van Rice en de afsluiter door Hammond. Het zijn vijf akoestische duetten, die duidelijk door het geluid van de Mississippi Delta zijn geïnspireerd. Beiden zijn prima zangers en Rice is bovendien een uitstekend en smaakvol gitarist. Meer dan een gitaar en twee stemmen zijn gewoon niet nodig. Het meeste indruk maakten op mij de authentieke blues van ‘Wants Me Back Again’ en het door Hammond geschreven ‘Muddy Water’, waarin zij tevens haar zangkwaliteiten ten toon spreid.

Deze EP is een mooi visitekaartje, een smaakmaker. Ik ben benieuwd naar een eventueel compleet album. (Giddy Minion) (7,5/10)

Deel:

Comments are closed.