Het zuidoostelijke deel van Texas heeft al heel wat goede muziek voortgebracht. Janis Joplin, Johnny en Edgar Winter, ZZ Top zijn maar enkele namen. Uit deze rijke muziekhistorie komt ook Dick LeMasters voort. Verder geïnspireerd door zogenaamde progressieve countryartiesten als Jerry Jeff Walker, Joe Ely en Ray Wylie Hubbard maakt LeMasters muziek die een mix vormt van Texaanse blues en country.

383849_4pDigiMet “One Bird, Two Stones” is onlangs zijn eerste soloalbum uitgebracht met, wat hij noemt, zijn beste elf zelfgeschreven songs. Hij is een goed songwriter die zijn gevoelens goed weet te vertolken in zijn nummers. En dit wordt allemaal netjes verpakt in wat stevigere blues. LeMasters is een goed zanger en prima gitarist. Niets mis mee.

Een leuk album met elf aanstekelijke songs. (Longneck Road Music) (7/10)

Deel:

Comments are closed.