Blues, blues en nog eens blues is de conclusie die ik trek na het beluisteren van het album ‘Make It Easy’ van Toots Lorraine & The Traffic. Zangeres Toots en haar band zijn er in geslaagd een ouderwets bluesalbum te maken zonder invloeden van rock, jazz of andere genres. De band bestaat uit echtgenoot Chad Dant alias Chad Mo (gitaar, zang), Lorenzo Farrell (piano, orgel), Mike Phillips (bas) en June Core (drums, percussie). Aki Kumar is te horen op harmonica en Chris ‘Kid’ Andersen tekent voor de productie en speelt gitaar en piano op enkele songs.

Toots Lorraine the Traffic Make It EasyOp het album staan twaalf songs, deels eigen materiaal en deels covers, die zich allemaal bewegen tussen de stadse Chicago Blues en de blues van de zonnige West Coast. Het enige wat op jazz lijkt is de stem van Toots, die af en toe wat weg heeft van Ella Fitzgerald, maar ook kan klinken als Big Mama Thornton. In een nummer als ‘Hindsight’ toont ze haar kwaliteiten als zangeres. Mooi zijn ook de van Howlin’ Wolf bekende ‘Built For Comfort’ en de slowblues ‘When Did You Stop Tryin’.

Voor liefhebbers van echte en pure blues is dit album zeker een aanrader. (Greaseland Studio)  (8/10)

Deel:

Comments are closed.