Het wereldberoemde Japanse drumgezelschap Yamato is terug in Nederland en Vlaanderen als onderdeel van een nieuwe wereldtournee! Al meer dan 20 jaar deelt Yamato zijn shows vol humor, dynamiek en spektakel met haar trouwste fans ter wereld in Nederland en Vlaanderen! Yamato is in het land met de nieuwe show “Bakuon – legend of the heartbeat” van 20 Mei tot en met 5 Juni 2015.

Foto (c) Masa Ogawa

Foto (c) Masa Ogawa

Sinds Nederland kennis maakte met de Japanse Kumi-Taiko – het drummen in groepsverband – zijn Japanse trommelaars niet meer van de Nederlandse podia weg te denken. Ondekoza en Kodo waren de eerste groepen die de eeuwenoude trommelkunst naar een wereldwijd publiek brachten, Yamato volgde al snel en speelt zijn shows vol humor, spektakel en dynamiek, maar ook verstilling en intimiteit, al meer dan 20 jaar over de hele wereld.

De laatste jaren hebben de jonge mannen en vrouwen van Yamato een onstuitbare opmars gemaakt. Het gezelschap heeft meer dan 2500 optredens in meer dan 52 landen ter wereld gegeven. Onstuitbaar is ook de energie in hun opzwepende shows waarin historische instrumenten, van de kleine Shime-Daiko tot de enorme 500 kilo zware Odaiko, in een hedendaagse regie en choreografie worden geplaatst. Het leven van de mannen en vrouwen van Yamato staat in het teken van de taiko.

Yamato
In het Nara-district dat geldt als de bakermat van de Japanse cultuur, wonen, eten en leven de leden van het gezelschap samen in het dorpje Asuka, volledig geconcentreerd op de strakke synchroniteit van hun spel. Dagelijks trainend voor de indrukwekkende atletische conditie die nodig is om de taiko-drums te laten klinken, waarbij de vrouwen niet voor hun mannelijke collega’s onderdoen. En hoewel de taiko-cultuur onmiskenbaar een mystieke, religieuze basis heeft, zijn humor, dynamiek en spektakel onmisbare ingrediënten in de shows van Yamato.

Speellijst Yamato 2015

20 mei Zoetermeer, Stadstheater
21 mei Eindhoven, Parktheater Eindhoven
25 mei Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht
26 mei Den Haag, Lucent Danstheater
27 mei Nijmegen, Stadsschouwburg Nijmegen
29 mei Aalst [België], cultuurcentrum ‘De Werf’
31 mei Heerlen, Theater Heerlen
01 jun  Den Bosch, Theater aan de Parade
04 jun  Breda, Chassé Theater
05 jun  Arnhem, Schouwburg Arnhem

Deel: