Greg Nagy is in 1963 geboren in Flint, Michigan en heeft in die omgeving heel wat muzikale stappen gezet. Bij Michigan denk je al snel aan Motown (Detroit) en de invloed van soul is duidelijk aanwezig is de blues van de heer Nagy. De echo van zijn scheiding na een huwelijk 24 jaar, zo wordt het geluid van dit album beschreven.

Greg-NagyBegeleid wordt deze zanger/gitarist door Scott Veenstra (drums), Jim Alfredson (toetsen) en Joseph Veloz (bas). Je zou denken dat een cd dat gewijd is aan een scheiding een en al treurigheid laat horen. Dat is echter niet het geval en een aantal songs zijn zelfs vrolijk te noemen. Greg Nagy heeft een warme soulvolle stem en een gitaarstijl die doet denken aan die van Freddie King en Robert Cray. Erg fraai is de titelsong ‘Stranded’, waarmee meteen een visitekaartje als componist en muzikant wordt afgegeven. Andere hoogtepunten zijn ‘Long Way To Memphis’ en de geheel eigen bewerking van het van Bobby Bland bekende ‘Ain’t No Love In The Heart Of The City’.

Een prima cd, aanrader. (7,5/10) (Big O Records)

Deel:

Comments are closed.