De Britse zanger Marc Almond komt op 14 september naar Amsterdam voor een eenmalig concert in de Melkweg. Deze show is onderdeel van zijn albumtournee ten gevolge van het onlangs verschenen nieuwe album ‘The Velvet Trail’. Het concert in de Melkweg is zijn eerste optreden in ons land sinds 2011.

Marc Almond na Soft Cell

Marc Almond start zijn muzikale carrière als helft van het duo Soft Cell, bekend van de wereldwijde hit ‘Tainted Love’ en andere klassiekers als ‘Sex Dwarf’ en ‘Say Hello, Wave Goodbye’. Na vier albums te hebben uitgebracht, wordt de band opgeheven en gaat Almond solo verder.
Daar waar Marc Almond zich met Soft Cell tot dan vooral in het new wave genre begeeft, verkent hij als solo-artiest veel verschillende muziekstijlen. Van commercieel en licht verteerbaar tot donker en ontoegankelijk.  Deze artistieke en gevarieerde werkwijze levert hem veel waardering op.
In 1984 debuteert Marc Almond met ‘Vermin In Ermine’. Sindsdien heeft hij nog 19 albums uitgebracht waarvan zijn jongste werk ‘The Velvet Trail’ afgelopen maart verscheen.
Deel: