Met een moeizame jeugd, een leven van losse baantjes, alles aanpakken wat langs komt, een universiteitsstudie heb je heel wat te vertellen. Dat het tot zijn 53e heeft geduurd voordat David Corley deze verhalen in muziekvorm heeft uitgebracht heeft ongetwijfeld zijn redenen. Feit is in ieder geval dat zijn debuutalbum ‘Available Light’ vol prachtige songs staat. De financiering van de cd is overigens door crowdfunding tot stand gekomen.

David Corley – Available LightHet album is een verzameling van tien licht rockende blues- en folksongs, waarin hij vertelt over zijn leven in Indiana en zijn reizen. David Corley, die zingt en piano, gitaar en bas speelt wordt hier begeleid door de zangeressen Kate Fenner and Sarah McDermott, Tony Scherr op bas en gitaar, Gregor Beresford op drums en Hugh Christopher Brown op piano, hammond b-3, clavinet, wurlitzer en zang. Laatstgenoemde tekent ook voor de mix en productie.
De stem van David Corley doet nog het meest denken aan een mix van Tony Joe White en Tom Waits. Hij is een uitstekende verteller, die de kunst verstaat om verhaaltjes in een prachtige muzikale omlijsting te stoppen. Luister maar eens naar het ingetogen ‘Available Light’ en het wat stevigere ‘The Joke’. (Eigen prouctie) (7,5/10)

Deel:

Comments are closed.