Sunset Suns stond dinsdag 21 april in Bitterzoet in Amsterdam. Wat is de formule voor het hebben van een zomerdag in de lente? Nou eigenlijk alles x de muziek van Sunset Sons. Sunset Sons is een vier koppige band die zowel een hart hebben voor muziek als voor surfen. Het is dan ook niet verassend dat ze heerlijke zomerse indierock leveren. Muziek die ons in de lente al de zomer introduceert.

Nadat Sunset Sons begin dit jaar haar debuut maakte in Nederland, in poppodium Merleyn in Nijmegen en wat shows hebben gespeeld op het Eurosonic Noorderslag festival is de band terug om ditmaal Amsterdam te veroveren. Met een extra EP ‘The Fall Line’ opzak gaan de mannen met hun The Fall Line European Tour door Europa.

De avond was gevallen en buiten begon het al wat kouder te worden, maar binnen in de Bitterzoet stroomde de mensen in zomerse kleding langzaam binnen. Iedereen die een beetje een research naar de band van de avond had gedaan wist dat er een mooie eerste zomer avond op hen stond te wachten. De lichten gingen uit, de muziek ging aan en mensen begonnen hun dagelijkse gesprekken af te kappen en naar het podium te staren. De band werd onthaald alsof er al jaren in Nederland gespeeld werd. Er werd geopend met hun nieuwste single en tevens ook te vinden op hen laatste uitgebrachte EP ‘Medicine’. Verbazingwekkend waren er niet veel mensen die het nummer kende en de dagelijkse gesprekken begonnen her en der langzaam weer op gang te komen. Maar de band is door hun surf achtergrond bekend met het fenomeen, vallen en weer opstaan, en gaven zich nog niet gewonnen. Het duurde even maar mensen raakten uiteindelijk uitgesproken en de feeling drong langzaam bij iedereen binnen, ondanks dat ze caribische zomer sfeer er al vanaf noot een inzat.

De setlist van de avond was gevarieerd tussen nummers van hun al uitgebrachte EP’s en nummers die zullen verschijnen op hen eerste debuut album die vanaf deze zomer overal verkrijgbaar zal zijn. Opvallend was dat het vooral de nieuwe nummers waren die goed in de smaak vielen bij het publiek. Misschien had dat te maken met de gevarieerdheid van de tekst keuzes van de nieuwe nummers. Waar de oude nummers vooral een catchy pakkende zin heeft die meerderenmalen wordt herhaald , hebben de nieuwe nummers meer diepgang en verhaal.

Onder het motto: niet lullen maar spelen, werden de nummers ‘Come Easy’, ‘No Way Home’ en ‘Blondie’ ingezet. Mensen kregen eindelijk in de gaten dat het perfecte muziek was om op te dansen en door de velen herhalingen in de teksten deden er zelfs ook een aantal een poging tot meezingen. Maar de temperatuur schoot pas echt omhoog toen de band een van haar meest bekende nummers speelde. Met een toepasselijk verhaal over de Amsterdamse Wallen vooraf werd er na het spelen van een nieuw nummer het nummer ‘She Wants’ ingezet. Vluchtig zag je hoofden draaien naar het meegebrachte gezelschap om met elkaar te delen dat ze dit nummer kende en geweldig vonden. Eindelijk, de zaal barste los, mensen danste volop, er werd niet alleen meegezongen maar ook mee geklapt en de tempratuur steeg naar ongekende hoogte. Maar niet alleen ‘She Wants’ was een nummer dat wel bekend klonk in de oren van het publiek. Ook de nummers ‘Remember’ en ‘On The Road’ gaven het zelfde effect als bij ‘She Wants’. ‘On The Road’ was tevens ook de afsluiter van deze zomerse avond op een prachtige lente dag. Geen toegift? zul je nu waarschijnlijk wel denken. Klopt, ondanks dat zowel de band als het publiek volop had genoten van de avond was er simpel weg geen tijd voor een toegift. Om 22.30 moest namelijk de gehele Bitterzoet leeg zijn voor een privé feest.

Hopelijk had de Bitterzoet voor aanvang van de avond wel een goede recheck gedaan op hun airco systeem, want de zomer is daar vanaf nu begonnen.

Sunset Sons gaat nog verder Europa door met hun tour, maar dat ze terug keren naar Nederland is intussen al bevestigd. Sunset Sons in Nederland:
– 18-06-2015: Rotown Rotterdam (The Fall Line European Tour)
– 21-06-2015: Best Kept Secret Festival Hilvarenbeek

Deel: