Sinds de oprichting in 2012 is King Of The World, ofwel de heren Weber, Java, de Jong en van der Kolm voortvarend bezig geweest. Twee goed ontvangen studio-cd’s, talloze shows, prijzen en optredens op tv waren het resultaat. Het werd kennelijk tijd voor een livealbum. Tijdens de clubtour van december 2014 heeft King Of The World bij diverse optredens de bandrecorder laten meelopen. De beste opnamen, namelijk die van het optreden in Paradiso, zijn nu op cd verschenen.

KingOfTheWorld-LiveAtParadiso_cMet het album ‘Live At Paradiso’ geeft King Of The World duidelijk weer wat zij zijn en wat zij in hun mars hebben. Dertien songs, waarvan negen van eigen hand, gedurende een kleine 80 minuten lang wordt de luisteraar getrakteerd op een prima set. Vanaf het eerste nummer, het vlotte ‘Messing With My Mind’ tot en met de afsluiter, de slowblues ‘Beating Like A Drum’ horen we een aanstekelijk en met duidelijk plezier spelende band. Dit speelplezier geeft een positieve respons bij het publiek en die interactie zorgt in totaal voor een uitstekende liveregistratie.

Het album ziet er netjes verzorgd uit. Een digipack met fotoboekje, waarin ook wat foto’s zijn opgenomen van Maxazine’s eigen Hans Schoo en Kuno Mooren. Met dit album bewijst de band sowieso tot de top van de Nederblues te behoren, maar ook internationaal een partij mee te kunnen blazen. (8/10) (King Of The World Records)

Deel:

Comments are closed.