Tot aan zijn knieën in de Louisiana Swamps, zo klinkt deze Peter Novelli. Een bluesartiest, zonder enige twijfel, maar een met invloeden uit Zydeco en R&B. Dit is zijn derde cd, die in zijn geheel is opgenomen in het plaatsje St. Amant in Louisiana. Peter is een ervaren muzikant, die al het podium heeft gedeeld met mensen als Dr. John, Sonny Landreth, Chris Thomas King en vele anderen.

De tien songs op ‘St Amant Sessions’ zijn door Peter Novelli zelf geschreven en hij toont hiermee een goede verhalenverteller te zijn. Zijn songs zijn diepgeworteld in de bluestraditie van Louisiana. Blues dus, uit de ‘swamps’,doorspekt met invloeden uit Zydeco, soul en r&b. Novelli is een uitstekende gitarist, die geen flitsende soli en ander vuurwerk nodig heeft om zijn muziek zeggenschap te geven. De beste tracks zijn de opener ‘Louisiana Sunrise’ met Sonny Landreth in een gastrol, en het swingende ‘Boudin’.

Al met al een indrukwekkend album met tien vrolijke en aanstekelijke songs. Een aanrader. (8/10) (Chalet Records)

Deel:

Comments are closed.