Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

 

Dinsdag 14 april: Ryley Walker in Patronaat Haarlem

De uit de Chicago experimental free/noise-scene afkomstige Ryley Walker heeft eerder met zijn  EP The West Wind de richting van de folk opgezocht waarbij vergelijkingen werden getrokken met Tim Buckley en Davy Graham. Folkgeluiden van gisteren maar altijd vooruitkijkend naar de toekomst.

Eerder al maakte hij indruk en haalde hij grote successen tijdens zijn optreden bij Incubate en andere festivals. De Amerikaanse folk artiest zou op muzikaal gebied de reïncarnatie van Nick Drake kunnen zijn. Ryley Walker maakt minimalistische nummers met hypnotiserende gitaarpartijen, waardoor je wordt meegenomen in de muziek. Jazzy drums, psychedelische strijkers, een kalme piano en de dromerige stem van Ryley Walker . Zijn tweede album ‘Primrose Green’ dat dit jaar op de markt verscheen werd lovend ontvangen.

Meer info en kaarten:  http://patronaat.nl/overzicht

 

Deel: