Met de komst van Ed Kowalczyk heeft Retropop haar programma rond. De 14e editie van het festival vindt plaats op zaterdag 13 juni bij de Grote Rietplas in Emmen. De Amerikaanse zanger Ed Kowalczyk heeft jarenlang naam gemaakt als leadzanger en songwriter van de rockband LIVE. Met deze band scoorde hij grote hits (zoals ‘I Alone’ ‘Dolphins Cry’, ‘Lightning crashes’ ‘Overcome’) en verkocht hij meer dan 20 miljoen platen. Afgelopen jaar stond de charismatische zanger nog op het hoofdpodium van Pinkpop. Ed Kowalczyk komt met een complete band naar Emmen en speelt al zijn hits.

Programma Retropop 2015
Het programma voor Retropop 2015 ziet er als volgt uit. Op de Univé Mainstage spelen achtereenvolgens Clouseau, OMD, ABC, Ed Kowalczyk en Tom Jones. De Nederpopstage wordt bezet door Time Bandits, Van Dik Hout, Het Goede Doel, Nits en Rob de Nijs. Het nieuwe podium, de Actifood Futurestage, is voor Douwe Bob, Rondé, The Kik, Afterpartees en Jett Rebel. De disco liefhebbers komen aan hun trekken in het nieuwe Danspaleis met o.a. Radio 2 DJ Marc Adriani.

Kaartverkoop voor op schema
De kaartverkoop ligt, t.o.v. de laatste editie in 2014, voor op schema. Toen was het festival, met 15.000 bezoekers, voortijdig uitverkocht. De belangstelling voor de camping is groot. Ondanks de uitbreiding naar 1000 plaatsen zijn er nog maar een kleine 200 beschikbaar.

Ticketverkoop
Tickets zijn o.a. verkrijgbaar bij 25 winkels in Drenthe, Groningen en Overijssel. Voor een overzicht kijk op www.retropop.nl. Bij de winkels zijn alleen losse festivaltickets te koop voor de prijs van € 45,- per ticket. Online tickets zijn te koop via Ticketmaster.

1. Festivalticket 45,00 euro
2. Campingticket Los 27,50 euro
3. Combiticket (festival + camping) 70,00 euro
4. Festival compleet ticket (festival + camping + 2x ontbijt + 1x BBQ) 92,50 euro

Campingtickets zijn inclusief stroompunten. Reserveringskosten per ticket: € 2,50.

Deel: