Enkele jaren geleden was hij nog een serieuze kandidaat bij het tweede seizoen van ‘Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Ruud Fieten brengt deze maand zijn eerste EP, genaamd ‘In Orbit’ uit. Op de EP staan vijf zelfgeschreven songs en ook de instrumenten (gitaar, bas, drums, banjo en toetsen) zijn door hem zelf bespeeld.

De vijf songs zijn bedachtzame werkjes, die een eenzame atmosfeer oproepen. Hij beschrijft het zelf als songs van weggaan en terugkomen, vandaar de titel. Denk wat muziekstijl betreft aan Amerikaanse folk, Westcoast, americana, de muziek van Crosby Stills Nash & Young en Jackson Browne, maar ook aan Engelse folkmuziek. Zeer fraai, zeer muzikaal en met veelzeggende teksten, die het waard zijn om te worden beluisterd. Het zijn stuk voor stuk mooie liedjes en het is moeilijk er een uit te kiezen, die ik het mooist vind. Iedere songs heeft een eigen karakter en moet daarvoor op eigen waarde worden beoordeeld.

Het tv-programma heeft aangetoond dat er nog veel muzikaal talent in Nederland rondloopt en Ruud Fieten bewijst met zijn EP ‘In Orbit’ dat hij tot de hoogste klasse ervan behoort. (Eigen productie) (9/10)

Deel:

Comments are closed.