Op woensdagavond 8 april werd een droom werkelijkheid voor Olivier de Neve. Na het afronden van zijn studie bedrijfskunde, werd hij Marketing Manager bij een groot bedrijf. Echter was dat niet zijn toekomstbeeld om zijn hele leven achter een bureau te zitten. Hij besloot daarom twee jaar geleden om drastische maatregelen te nemen en het roer om te keren. Hij nam ontslag en zocht de juiste mensen bijeen om te werken aan zijn eigen EP. Singer Songwriter Oliver Alexander werd geboren. Hij werkte met Holger Schwedt, de producer van o.a. VanVelzen, Bløf, Anouk en Miss Montreal en op woensdagavond 8 april kon hij vol trots zijn debuut EP ‘Transmission’ presenteren in een vol LantarenVenster.

Voor het eerst stond Oliver Alexander in luxe bezetting op het podium. Vier blazers en twee backings verzorgde naast zijn vaste band bestaande uit Victor Weigand (toetsen), Eric Brugmans (gitaar), Hekon van Duijvendijk (bas gitaar) en Daan Quittner (drums) de muzikale begeleiding. Deze speelden allemaal fantastisch op elkander in! Dat moet een genot zijn geweest om met deze topmuzikanten samen te werken. Deze visie werd bevestigd door de producer die halverwege het podium opkwam om de EP uit te reiken. Hij vertelde dat hij normaal in de studio altijd met dezelfde muzikanten werkt, maar toen Olivier vertelde dat hij zelf beschikt over super getalenteerde mensen, was de producer al snel om. Zodoende zijn bovengenoemde te horen op de EP.

De single ‘I’m gonna love you more’ wordt regelmatig gedraaid op Radio 2 en 3FM. Een swingend nummer dat live nog veel beter tot zijn recht komt. De Neve zingt het nummer vol overgave en energie. Er wordt flink gedanst en meegezongen op dit funky nummer waarin de blazers niet gemist mogen worden.

Hij kondigde aan een cover te spelen, van een wereldband! ‘U2’ klonk er vanuit de zaal. Nee, geen U2, maar wel een andere groep die minstens zo goed is, lacht hij. De Spice Girls! Hij maakte samen met zijn band een heerlijke jazzy versie van ‘Say You’ll Be There’. Vol overtuiging bracht hij het nummer van de vijf dames ten gehore op zijn eigen manier.

Na een ronde als support act van Alain Clark, heeft hij zich met dit optreden meer dan bewezen. Oliver Alexander kan plaats nemen in het rijtje naast Michael Bubblé, Jamie Cullum en Robbie Williams. Op 22 oktober kan jij gratis genieten van Oliver Alexander en zijn band. Hij speelt dan GRATIS in de Rotterdamse Bird.

Foto’s (c) Dexter Reijsmeijer/Maxazine

Deel: