Daniel Lanois komt op zaterdag 11 april voor een exclusieve Nederlandse show naar Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Voor de liefhebbers een unieke kans om hem live aan het werk te zien. Lanois is al meer dan vier decennia één van de belangrijkste muziekproducenten ter wereld. Hij is vooral bekend om zijn samenwerking met Brian Eno waarmee hij sinds de jaren ’80 als producer voor U2 werkt. U2’s doorbraak naar een nieuwe sound met hun album ‘The Joshua Tree’ uit 1987 komt vrijwel geheel op het conto van het producersduo.

Zodra je de sound van Lanois kent, herken je hem overal. Zoals op de albums die hij produceerde voor een groot aantal andere muzikanten als Bob Dylan, Peter Gabriel, Emmylou Harris en Robbie Robertson. Naast zijn activiteiten als producer bracht hij ook een aantal eigen albums en filmmuziek uit, waarvan ‘Acadie’ en ‘For the beauty of Winona’ waarschijnlijk de bekendste zijn.

Zijn jongste album ‘Flesh and Machine’ (2014) markeert een bijzondere ontwikkeling in zijn carrière als muzikant en doet sterk denken aan de klassieke Brian Eno albums Ambient 4: On Land (1982) en Apollo: Atmospheres And Soundtracks (1983). Lanois heeft ontelbare uren doorgebracht in de studio om steel- en elektrische gitaar, piano en zang te combineren met als resultaat het album ‘Flesh and Machine’.

Tijdens het concert in Cultuurpodium De Boerderij in Zoetermeer komt Daniel Lanois met een trio, dat naast hemzelf bestaat uit drummer Brian Blade en bassist Jim Wilson.

Foto (c) David Leyes

Deel: