Op 8 mei verschijnt het nieuwe ‘best of’ album van de legendarische singer-songwriter en gitaarvirtuoos Eric Clapton getiteld Forever Man. Forever Man is een compilatie met 51 tracks uit de indrukwekkende carrière van drie decennia van Clapton verdeeld over drie albums.

eric claptonHet eerste deel beslaat zijn grootste hits tussen de jaren tachtig en nu, zoals ‘Layla’, ‘Tears In Heaven’ en de titeltrack ‘Forever Man’. Het tweede deel verzamelt de allerbeste live opnames, met opnames uit de Royal Albert Hall, MTV Unplugged en tijdens het Crossroads Festival. Het derde deel focust zich op de blues kant van zijn repertoire, met hierop onder meer zijn samenwerkingen met J.J. Cale en B.B. King.

Met negentien Grammy Awards op zijn naam wordt de gitaarlegende Eric Clapton gezien als één van de meest belangrijke en meest invloedrijke gitaristen aller tijden. Clapton stond dan ook op #2 in de lijst van Rolling Stone Magazine Top 100 gitaristen aller tijden

Deel:

Comments are closed.