Iemand die in haar thuisstad Detroit al ruimschoots haar sporen heeft verdiend en met prijzen overladen is, is ‘The Detroit Diva’ Eliza Neals. Uitgerust met een strot waar een jonge Tina Turner trots op had geweest en met hulp van grootheden als Howard Glazer en Kenny Olson heeft zij met ‘Breaking And Entering’ een stevig rockend bluesalbum uitgebracht.

Eliza kan brullen en grommen, maar ook een lieflijker stem opzetten. Dat laatste is vooral duidelijk in het melodieuze ‘You’. Rauw gaat het er aan toe in een song als ‘Spinning’, iets waar Glazers gitaar ook debet aan is. Zeer fraai is ook de interactie tussen diens gitaarwerk en de stem van Neal in de southern rocksong ‘Southern Comfort Dreams’.

In en rond Detroit heeft Eliza Neals al naam gemaakt. Met dit album moet het voor haar mogelijk zijn om zich bekend te maken aan de rest van de wereld. (E-H Records) (7,5/10)

Deel:

Comments are closed.