De Lokerse Feesten mag dit jaar op hun aankomende editie twee disco grootheden verwelkomen. Want op zaterdag 8 augustus zullen Nile Rodgers & Chic en Giorgio Moroder optreden tijdens het festival.

Nile Rodgers richtte in 1976 de disco en funkband Chic op en scoorde daarmee hits als ‘Le Freak’ en ‘Good Times’. Daarnaast hield hij zich ook bezig met het schrijven en produceren van nummers voor andere artiesten. Waarvan ‘Let’s Dance’ van David Bowie, ‘Lost In Music’ van Sister Sledge en ‘Like A Virgin’ van Madonna enkele voorbeelden zijn. Vorig jaar scoorde hij in samenwerking met Daft Punk en Pharrell Williams opnieuw een wereldwijde hit met ‘Get Lucky’. Hij wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke producers aller tijden.

Ook Giorgio Moroder is een invloedrijke producer uit de disco periode. Hij produceerde platen van o.a. Donna Summer (‘I Feel Love’), Sparks, Freddie Mercury en soundtracks van de films ‘Flashdance’ en ‘Topgun’. Net als Nile Rodgers verleende hij in 2013 ook zijn medewerking aan het album ‘Random Access Memories’ van Daft Punk.

De Lokerse Feesten in het Belgische Lokeren vinden dit jaar plaats vanaf vrijdag 31 juli t/m zondag 9 augustus. Andere namen die er dit jaar zullen optreden zijn o.a. The Kooks, Kaiser Chiefs, dEUS, The Jesus & Mary Chain, Belle & Sebastian, Mark Lanegan Band, Clouseau en Marco Borsato.

Deel: