De naam Jeff Chaz zei mij tot het moment deze cd op mijn deurmat lag helemaal niets. Toch heeft de uit New Orleans afkomstige bluesman al vier albums uitgebracht. Zijn meest recente uitgave ‘Chronicles’ is een verzameling van zijn favoriete songs die al eerder op de eerdere albums zijn uitgebracht.

Het resultaat is een uitstekend album met tien prachtige songs, die allemaal zelf door Jeff zijn geschreven. Het laat horen dat hij naast een goed zanger en subliem gitarist ook een heel goede songwriter is. Het is moeilijk hoogtepunten te noemen,want het hele album is van hoge kwaliteit. Als ik dan toch twee songs mag noemen, die naar mijn mening nog beter zijn dan de rest dan kom ik op de slowblues ‘Seafood Dept. Blues’, waarin zijn gitaar volledig tot bloei komt, en ‘Tired Of Being Lonely’ dat mij wat aan Little Milton doet denken. Niet vreemd, want dat was jarenlang min of meer de mentor van Chaz.

Ik ben blij dat ik door ‘Chronicles’ deze uitstekende bluesartiest heb mogen ontdekken. Jeff Chaz is een ware openbaring voor me. Een absolute aanrader. (8,5/10) (JCP Records)

Deel:

Comments are closed.