Voor zijn vierde cd ‘The Rocket Swing’ reisde Diftong, in het dagelijks leven bekend als Hans Willers, naar Nova Scotia, Canada. Met ondersteuning van multi-instrumentalist Dale Murray, die ook voor de productie tekende, heeft hij tien prachtige songs op dit album gezet.

We horen een mix van folk, country en roots; kortom, een stijl dat wordt aangeduid als americana. Een van zijn kwaliteiten is het schrijven van poëtische teksten, die hij verpakt in mooie melodieën. Hij schrijft over alledaagse dingen, gebruikt humor, maar is ook geëngageerd. Een mooi voorbeeld van dat laatste is de song ‘Heart Of The Matter’, dat gaat over het conflict tussen de Palestijnen en Israël. Bijzonder mooi zijn ‘A Storyville Blue Note’, dat de oorsprong van de blues beschrijft, en ‘Vintage Van’, waarin hij vertelt over het ontsnappen uit de dagelijkse sleur met een oude bestelbus. (7,5/10) (Come Undone Records)

Deel:

Comments are closed.