Het is een hele poos geleden dat mensen van zo diverse pluimage relaxed verzameld waren op één avond. In de foyer van W2 Poppodium in Den Bosch stond een installatie met diverse sculpturen en projecties van kunstenaars Steve Napier en Neeltje Sprengers SNvsNS, die beiden gemaskerd een spannende cocktail aan argeloze geïnteresseerden aanboden. Later op de avond werd hier ook nog een performance gegeven door aNTI-Matters waarbij een kabel, een puntenslijper en een portable cassetterecorder de hoofdrol speelden. Ze mochten zich tevreden stellen met een fors en aandachtig publiek.

Muzikaal begon de avond met Man From The South. Terwijl hij rustig op zijn gitaar tokkelde en onverstoorbaar zijn duistere maar sfeervolle folksongs speelde, zat in zijn schaduw multi-instrumentalist Chris Draaijer met een sprookjesachtig gitaargeluid.

Het publiek was snel geboeid en snel gevangen in dit muzikale spinnenweb. Dit bleek wel uit het feit dat het muisstil was in een overvol cafe. Een opgevangen uitspraak: “Als je Bosschenaren stil kunt krijgen moet je van goede huize komen!” Dit was dan ook de grote verrassing van de avond! Hoewel ook publiek van buiten Den Bosch zijn weg begint te vinden naar dit terugkerend festival is het altijd een bijzondere gewaarwording een concert in stilte mee te kunnen maken.

Daarna speelde op het hoofdpodium Brave New Hell. De Bossche gitarist Hein Willekens, net terug uit Moskou van een trip met Legion of the Damned, heeft duidelijk ook eigen aspiraties en bedacht een concept waarin muziek, tekst en tekeningen samenkomen. Vergankelijkheid, manipulatie en vernietigingsdrang zijn de thema’s van dit project wat hij verder wil gaan uitbouwen to een ‘full-show’. Daarmee is de toon gezet. Het geluid was niet optimaal, maar het (te) korte optreden gaf een duidelijk beeld van de uiteindelijke bedoeling. Breder uitgevoerd zou het zeer geschikt kunnen zijn voor grotere podia. Ook een leuke geste voor liefhebbers dat het kunstwerk tijdens de show gemaakt na het optreden geveild werd.

One man band A Million Squeeks Will Do You No Harm kwam uit Eindhoven. Mike Dobber mixte ambient, noise, klassieke muziek en drones tot een geluidendeken waar je bij kan wegdromen. Met AMSWDYNH gaat hij ver buiten zijn comfortzone want voorheen speelde in verschillende bands die herrie tot in het extreme voeren.

Louisiana Voodoo Centre was de afsluitende psych-funk band met wisselende avontuurlijk ingestelde muzikanten. Het optreden begon met een probleem. De zangeres had helaas af moeten laten weten, dus de band had een serieuze uitdaging om zonder Lisette van den Berg toch een optreden neer te zetten. Toch was het publiek al snel gefascineerd door het spel van bassist Sytse Roelevin en drummer Rob Martin, die ook een deel van de zang overnam. Met solo-gitarist Ron van Herpen gebeurde er voldoende om als ‘niet-kenner’ het gemis vrij snel te vergeten, hoewel op een aantal punten er inderdaad een zangeres miste. Desalniettemin goed opgevangen en het publiek toonde zijn waardering door inderdaad tot het laatste moment te blijven genieten van de muziek. Het geluid van percussionist Marcel van de Vondervoort was helaas slecht te horen.

Het spektakel kwam te vroeg aan z’n eind, maar het zal nog lang nagegonsd hebben bij Poppodium W2 in den Bosch!

Deel: