Op zondag 26 april 2015 staat de binnenstad van Den Haag in het teken van het jaarlijks terugkerende LIFE I LIVE Festival. Het gratis toegankelijke stadsfestival viert dit jaar haar 5-jarige bestaan met een programma vol smaakmakers uit binnen- en buitenland. Op de vooravond van Koningsdag bepalen maar liefst negen buitenpodia, die elk een muziekdorp met eigen klankkleur vertegenwoordigen, het straatbeeld van de Hofstad. Muziekliefhebbers uit alle windstreken zijn welkom kennis te maken met veelbelovende en toonaangevende indie, rock, soul, jazz en roots acts. In totaal worden er zo’n dertig namen geprogrammeerd, waarvan de eerste lichting nu bekend is.

Voor de vijfde editie van LIFE I LIVE zijn bevestigd: Admiral Freebee (B), Jacco Gardner (NL), Intergalactic Lovers (B), The Deaf (NL), Navarone (NL), The Dodos (US), Lefties Soul Connection (NL), Hackensaw Boys (US), Drivin’ n’ Cryin’ feat. Kevn Kinney (US), zZz (NL), The Indien (NL), The Miseries (NL), The Cool Quest (NL), Friends of the Family (NL), Nordmann (B), Miraculous Mule (UK) en Scott H. Biram (US).

”We hebben ervoor gekozen een inhoudelijke, kwalitatieve en toch toegankelijke programmering neer te zetten tijdens deze lustrum-editie. Op een laagdrempelige manier willen we zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met artiesten die op dit moment het verschil maken. Met de negen kleinschalige muziekdorpen geven we het groots opgezette stadsfestival bovendien een intiem karakter”, aldus festivalorganisator Arthur Pronk.

Enkele acts uitgelicht:

Jacco Gardner. De wonderboy van 2013 komt in 2015 keihard terug met zijn ’moeilijke tweede’ en een welhaast splinternieuwe band. Inspiratie voor zijn nieuwe plaat haalde hij uit een obscuur en verloren gewaand subgenre: library music. Muziek die in de zeventiger jaren werd gebruikt voor films en series. Jacco Gardner is de verpersoonlijking van wat LIFE I LIVE nastreeft. Grootsheid in intimiteit. Plus, in Jacco’s geval, genialiteit.

Lefties Soul Connection. Deze band uit Amsterdam heeft zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot een van de beste en coolste funky soul acts die ons land rijk is. Zelfs in internationaal opzicht kunnen ze zich meten met de besten. Logisch, als vergelijkingen met grootheden als The Meters, The Roots en Beastie Boys niet van de lucht zijn.

The Miseries. Wat er gebeurt als je Tim Knol een rauw scheurende gitaar omhangt en hem het podium laat delen met vuige types die weten wat garagerock is? Dan krijg je The Miseries, de band die een heel ander gezicht laat zien van Tim Knol dan velen tot voor kort hadden kunnen vermoeden. Hun strakke, eerlijke en tegelijkertijd catchy garage heeft recentelijk Le Guess Who?, Noorderslag en Into The Great Wide Open verrast. Nu is LIFE I LIVE aan de beurt.

zZz. Na een relatieve radiostilte van zes jaar is het sleazy orgel/drum duo terug aan het psychedelische front. Tijdens de afgelopen editie van Noorderslag deden de heren al van zich spreken middels een dampende, energieke set en zeer binnenkort verschijnt hun derde langspeler ”Juggernaut” dat een regelrechte ode aan spacey, trippy krautrock schijnt te zijn.

The Indien. Onlangs uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en nu al niet meer weg te denken op de festivalaffiches van komend seizoen. De ster van het Haagse The Indien rijst snel. Afgelopen januari verscheen hun eerste EP ”Cologne” met soulvolle songs voorzien van een psychedelisch randje in de beste 60’s beat traditie. Daarbij werden niet zelden parallellen worden getrokken met het heden (Tame Impala) en verleden (Jefferson Airplane).

Nordmann. Gedreven door een uniek geluid en hun tomeloze energie weten deze Gentenaren telkens het publiek te overtuigen met een creatieve mix van jazz, rock en experiment. Thuisland België heeft ze al ontdekt, getuige de tweede plaats tijdens Humo’s Rock Rally 2014. Hun onconventionele creaties variëren van woestijnrock tot avant-garde jazz en komen tot uiting op hun debuut dat op het punt staat te verschijnen.

LIFE I LIVE Festival wordt voor de vijfde keer georganiseerd door PROOOST, de Haagse festivalorganisatie die op zaterdag 5 september a.s. eveneens de derde editie van Embassy Festival realiseert.

LIFE I LIVE Festival | zondag 26 april 2015 | 19.00 – 01.00 uur
binnenstad Den Haag | gratis toegang | www.lifeilive.nl

Tot nu toe bevestigde line-up:

Admiral Freebee (B)
Jacco Gardner (NL)
Intergalactic Lovers (B)
The Deaf (NL)
Navarone (NL)
The Dodos (US)
Lefties Soul Connection (NL)
Hackensaw Boys (US)
Drivin’ n’ Cryin’ feat. Kevn Kinney (US)
zZz (NL)
The Indien (NL)
The Miseries (NL)
The Cool Quest (NL)
Friends of the Family (NL)
Nordmann (B)
Miraculous Mule (UK)
Scott H. Biram (US)

+ 11 more acts T.B.A.

Deel: