Ze is nog niet eens klaar methaar voorjaarstournee, maar oud-frontvrouw van Room Eleven, Janne Schra, kondigt nu al haar najaarstournee aan. Met het frisse en heerlijk wegluisterende ‘PONZO’ is singer-songwriter Janne Schra toe aan haar tweede solo-album en flink wat optredens door het hele land.

Janne Schra bracht in 2013 haar gelijknamige debuutalbum uit. Dit luide het begin in van een nieuwe fase in haar muzikale carrière die in 2001 begint. Als zangeres was ze het gezicht van Room Eleven. Met deze band scoorde ze een platina album met ‘Six White Russians And A Pink Pussycat’ (2006) en een gouden album met ‘Mmm…Gumbo?’ (2008).

In 2010 kwam een einde aan Room Eleven, waarna Janne Schra datzelfde jaar nog een doorstart maakte met haar nieuwe band Schradinova. Ze bracht daarmee één album uit, getiteld ‘India Lima Oscar Victor Echo You’. Hiervoor werkte ze samen met Torre Florim van De Staat, Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid) en Leine. Verder leverde ze een bijdrage aan het album ‘Across’ van Perquisite en was ze te horen in verschillende liedjes van o.a. Lucky Fonz III.

Vanaf 2012 is Janne Schra volledig solo. Een jaar later debuteerde ze met haar eerste album en kwam hiermee op nummer twee binnen in de Album Top 100. Sinds afgelopen maand ligt haar ’tweede’ in de schappen, getiteld ‘PONZO’. Opgenomen in haar woonkamer, met Torre Florim achter de knoppen. ‘PONZO’ is een prachtig gearrangeerde en rijke popplaat geworden die energiek, opgewekt, bedachtzaam en veelzijdig klinkt.

Het najaarstournee ziet er als volgt uit:
09/10: Deventer, Burgerweeshuis
14/11: Heerlen, Nieuwe Nor
20/11: Arnhem, Luxor Love
27/11: Eindhoven, Effenaar
10/12: Utrecht, TivoliVredenburg
11/12: Rotterdam, Lantaren Venster
16/12: Groningen, Oosterpoort

Deel: