The Balkun Brothers, een uit Connecticut afkomstig trio, zet met ‘RedRova’ een stevige stap in de wereld van de stevige bluesrock. De band, bestaand uit de broers Steve (zang, gitaar) en Nick Balkun (drums, zang) en bassist Caleb Battersby, bestaat sinds 2010 en hebben onlangs hun eerste album uitgebracht.

Door het vele optreden (in 2014 zelfs bijna 200 keer) heeft de band zich ontwikkelt tot een hechte eenheid. De twaalf songs hebben hun basis in de stevige blues met zo links en rechts wat uitstapjes naar de progrock of psychedelische muziek. De muziek geeft een live-gevoel weer zonder trucs, overdubs e.d. Iets wat de beleving van het album geheel ten goede komt.

De beste songs zijn naar mijn mening ‘Too Damn Long’ en het schitterende ‘Sally Blues’. Een band om in de gaten te houden. En als zij weer eens deze kant opkomen…. Ga erheen. Een aanrader. (Eigen productie) (8/10)

Deel:

Comments are closed.