Mysteryland, het langstlopende dance festival van de wereld, presenteert vandaag het eerste deel van de programma aan de fans. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus kunnen bezoekers een heel weekend op avontuur in een wereld van elektronische muziek, kunst en cultuur. Zoals ieder jaar is het programma een mix van grote internationale namen en opkomend talent. Een absolute publiekslieveling is Martin Garrix, die deze zomer alleen Mysteryland als Nederlands festival aandoet. Andere artiesten van wereldformaat zijn namen als Alesso, Nicky Romero, Chris Liebing, Steve Angello, Dave Clarke, Joris Voorn, Knife Party, Nero, Maya Jane Coles, Oliver Heldens, DVBSS, Porter Robinson, Tiga, Jeff Mills, Pan-Pot, The Flexican & Sef en Ben Sims. Mysteryland verkoopt jaarlijks steevast uit.

De wens van de fans
‘We zijn ontzettend blij dat we onze bezoekers nu een tweedaags programma mogen bieden en dat ze langer kunnen feesten, maar vooral ook meer tijd en ruimte krijgen om het gevarieerde aanbod kunst, cultuur en food te ontdekken. Daarnaast zijn we trots dat we aan twee keer zoveel talenten, kunstenaars en creatieven een podium kunnen bieden’ Duncan Stutterheim, oprichter ID&T. De Kunstroute in samenwerking met Cultuur & Ondernemen en het Tropenmuseum zijn onderdelen die de bezoeker volgens Stutterheim absoluut niet mag missen. Het volledige programma van Mysteryland wordt eind maart bekend gemaakt.

Wereldsterren en nieuw talent
Bezoekers kunnen twee dagen lang feest vieren bij shows van opkomend talent, nationale en internationale artiesten. Het hele elektronische muziekspectrum is vertegenwoordigd. Naast de eerder genoemde acts zijn ook Apollonia, Art Department, Noisecontrollers, Ummet Ozcan, Dillon Francis, Dominik Eulberg & Gabriel Ananda, Dubfire, Firebeatz, Mightyfools, Vinai, STERAC en ROD van de partij. Partners als CLR, HYTE, Beatport and Joris Voorn Presents zijn verantwoordelijk voor techno, techhouse en deephouse. Planet Delsin en Studio 80 cureren de Vinyl Only stage. Uiteraard is Q-dance er op beide dagen bij met knallers als Wildstylez, Frontliner en Psyko Punkz. In de Heineken Starclub verzorgen Kris Kross en Yours Truly het programma, onder andere met de Fresh Prince legende DJ Jazzy Jeff. Het Amsterdamse festival Milkshake is baas op eigen eiland en nodigt Hercules & Love Affair uit op The Mini Madness Milkshake Island. Andere live-acts zijn er van Netsky, Planetary Assault Systems en Ten Walls. Naast alle grote namen is er ook genoeg ruimte voor opkomend talent. Zo staat Kunstbendewinnaar DJ AK tussen zijn grote helden op de line-up en wordt ieder podium geopend door een talent.

Een serieus kunst- en cultuurprogramma
Vanzelfsprekend kunnen fans ook dit jaar weer heerlijk verdwalen in verschillende werelden vol bizarre acts, indrukwekkende installaties, interactieve exposities en lichtkunst. Even geen zin in al die prikkels? Word dan lekker zen met een klankschaalmeditatie in The Healing Garden, bekijk als big een theatervoorstelling in het gigantische varken van The Whalley Range All Stars of doe mee met een lesje Keith Haring aerobics van Total Art Workout.

Deel: