Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Donderdag 26 februari: PAUS in Luxor Live Arnhem

Wat krijg je als je een hoge dosis testosteron, zuidelijk temperament, rondvliegend zweet en toverstokken met mokerharde slagen mixt met een mysterieuze, soms stuwende bas, psychedelische toetsen en gitaar en hier en daar wat zang? Naast explosiegevaar ook nog een potentieel heel fijne muziekavond.

PAUS, dat “toverstokken” betekent, is een Portugese band die bestaat uit Joaquim Albergaria en Hélio Morais op drums, die als een dubbele frontman vooraan op het podium zitten, Makoto Yagyu op toetsen en bas en Fabio Jevelim op toetsen en gitaar. De band is opgericht in 2009. In 2011 verscheen na een eerder uitgebrachte EP, hun debuutalbum ‘Clarão’. De band speelde eerder al op twee belangrijke Portugese festivals: Optimus Alive en Paredes de Coura waar ze inmiddels al een fenomeen zijn en dit jaar op Primavera Sound in Barcelona.

De muziek is lastig te omschrijven maar kreten als experimenteel, psychedelisch, Afrikaans klinkende percussie en trommelpartijen met hypnotiserende ritmes in een hyperactief rockjasje met hier en daar wat dubstep invloeden komen aardig in de buurt.

Meer info en kaarten:  http://www.luxorlive.nl/agenda/6407/$ID_3614/paus/

Deel: