Na een indrukwekkende eerste rij namen met onder andere Run the Jewels en Joey Bada$$, kondigt hiphopfestival WOO HAH! wederom een ijzersterke serie namen aan. Naast de legendarische groep Cypress Hill als één van de headliners, komen ook Travi$ Scott, Denzell Curry, Doomtree en het Nederlandse Deux Deux op zaterdag 4 juli naar de Spoorzone in Tilburg. Tevens maakt de festivalorganisatie bekend dat ze dit jaar meer in zullen zetten op DJ’s en producers op het nieuwe vierde podium, met als eerste naam Jameszoo X James Pants.

In januari bracht WOO HAH! met Joey Bada$$, Run the Jewels, Freddie Gibbs, Vince Staples, Your Old Droog, Fresku en Remi Kolawole de eerste namen naar buiten. Met de legendarische hiphopcrew Cypress Hill maakt WOO HAH! een nieuwe headliner bekend. Deze Latijns-Amerikaanse hiphopformatie onder leiding van MC B-Real uit Los Angeles verkocht meer dan 18 miljoen albums wereldwijd en scoorde grote hits met onder andere ‘Insane In The Brain’, ‘(Rock) Superstar’ en ‘How Could I Just Kill A Man’.

Travi$ Scott is één van de snelst rijzende sterren uit Amerika. Nadat de Texaan ontdekt werd door de populaire rapper T.I., tekende hij al snel bij G.O.O.D. Music, het label van Kanye West waar onder andere ook John Legend, Big Sean, Mos Def en Pusha T resideren. Na twee mixtapes en in de hiphopwereld goed opgepikte singles als ‘Upper Echelon’ en ‘Mamacita’ wordt dit jaar zijn officiële debuutalbum verwacht.

Denzell Curry werd na een zelf opgenomen mixtape, onmiddellijk opgepikt door Earl Sweatshirt en het Odd Future collectief. Daarmee wordt de rapper uit Florida meteen als groot talent gezien. Doomtree, eveneens uit de VS, bestaat uit maar liefst zeven leden en maakt eclectische hiphop die ook buiten de gebaande paden durft te gaan. Het Nederlandse Deux Deux ten slotte, is het samenwerkingsproject van Roscovitch (Zo Moeilijk) en Hayzee (Zwart Licht).

Naast deze namen, maken de organisatoren van WOO HAH! ook bekend dat ze dit jaar meer DJ’s toevoegen aan de line-up. Deze zullen vooral op het nieuwe vierde podium te vinden zijn. De twee DJ’s/producers Jameszoo X James Pants zijn de eerste namen voor deze nieuwe stage.

Na een bijzonder succesvolle eerste editie in 2014, met onder meer optredens van Method Man & Redman, Chance The Rapper, YG en Isaiah Rashad, keert WOO HAH! in 2015 terug naar de Spoorzone van Tilburg. De festivalorganisatie pakt flink uit met een extra podium, meer optredende artiesten en een groter festivalterrein. Ook dit jaar wordt er weer aandacht besteed aan hiphop lifestyle, uitgebreide eetgelegenheden en diverse vormen van randprogrammering.

Deel: