Team Me noemt zichzelf een zeskoppig indie-orkest. In thuisland Noorwegen won de band de Noorse versie van de Grammy’s, Spellemannprisen, voor debuutalbum ‘To The Treetops!’. Hierop luchtige popcomposities ondersteund door een gevarieerd instrumentarium en rijke, dynamische arrangementen. Een electrische mix van licht en duister, orkestraal en elektronisch. De band heeft inmiddels over de hele wereld getourd, onder anderen met The Wombats.

Het optreden vanavond is er een in het kader van Indiestad. Een concept van Paradiso om (nog onbekende) Indiepop/-rock bandjes een podium te bieden. Voor slechts 25 euro een jaar lang bandjes bekijken! Een nadeel is dat de leden zich via Facebook op de gastenlijst moeten zetten, wat betekent dat iedereen aan de deur zijn naam moet laten checken op de lijst… met een lange rij als resultaat. Bij aanvang van het optreden is de kleine zaal daarom maar voor de helft gevuld.

Naast de twee toetsenisten hebben ook de leadzanger en bassist een synthesizer voor zich staan, en heeft de gitarist een trommel voor zich staan. Er staan vijf mannen en een vrouw op het podium maar eigenlijk spelen er vanavond twaalf muzikanten. De setlist bestaat vanavond uit werk van de EP ‘Team Me’, het album ‘To The Treetops’ (2011) en het nieuwe album ‘Blind as Night’. De eerste drie nummers zijn wat onwennig door wat storingen in de bekabeling waardoor de nummers wat langere pauzes hebben maar muzikaal zit het wel snor.

Nu de zaal afgeladen vol staat, en de techniek in orde blijkt, komt de band echt los bij ‘Kennedystreet’. Het nummer wordt vijfstemmig gezongen en met de elektrische geluiden van alle synthesizers is het een genot om naar te luisteren. Team Me is wel degelijk een Indierock band maar het intro van ‘The All Time High’ is een symfonisch meesterwerk, met tempowisselingen en veel spannende interludes. Toetsenist Elida Inman Tjørve is de enige vrouw in het gezelschap maar ze krijgt met het ingetogen ‘Steven’ de hele zaal muisstil.

Dat Team Me inmiddels een ervaren band is blijkt ook wel uit het prachtige lichtplan in de kleine zaal. Van vloerlampen die in kleur wisselen tot gloeilampjes die met het ritme oplichten, prima in verhouding.
Het nummer met de onmogelijke titel ‘With My Hands Covering Both Of My Eyes I Am Too Scared To Have A Look At You Now’ wordt het optreden afgesloten. De Noorse band heeft vanavond openlijk gesolliciteerd naar een optreden op een Nederlands festival, want dat kan niet uitblijven na deze avond.

Setlist:
Riding My Bicycle
Kick & Curse
Weathervanes & Chemicals
Did We Lose Something Here
Are You Still In Love
Kennedy Street
Steven
Show Me
The All Time High
F is fot Faker
Blind As Night
With My Hands

Deel: