De eerste keer dat ik van Jeff Jensen hoorde was toen ik zijn vorige album “Road Worn And Ragged” kreeg toegezonden. Een prachtige cd, waar ik toch een beetje de indruk kreeg dat hij moe was van het toeren en het lang van huis zijn. Inmiddels is een nieuw album verschenen, “Morose Elephant” en mede gezien het feit dat hij dit jaar door Europa zal reizen denk ik dat hij er weer zin in heeft gekregen.

Omdat ik van zijn vorige cd behoorlijk onder de indruk was waren mijn verwachtingen hoog gespannen. En ik ben absoluut niet teleurgesteld. “Morose Elephant” is een geweldig album geworden met een zeer gevarieerd aanbod. Zeven van de elf songs zijn van eigen hand. We horen Memphis soul, pure blues, stevig werk en jazzgetinte songs. Denk niet dat het daardoor een stuurloos geheel lijkt. Integendeel, de basis blijft prima blues, maar verrijkt met andere stijlen. De beste songs zijn naar mijn mening de ballad “Ash And Bone” met prachtige vioolspel van Anne Harris, “Fall Apart” en “Paper Walls”, waarin Jensen nogmaals bevestigt een prima tekstschrijver te zijn, en de van Memphis Minnie bekende cover “What’s The Matter With The Mill”, waarin Jeff en pianist Victor Wainwright elkaar mooi aanvullen.

Met dit album heeft Jeff Jensen eens te meer bewezen tot het beste te behoren wat er op dit gebied rondloopt. Een absolute aanrader. (Swingsuit Records) (9/10)

Deel:

Comments are closed.