24 Pesos is momenteel een van de meeste opwindende bands uit Groot-Brittannië. De vier Londenaren brengen energiek rockende blues met invloeden van Freddie King, Howlin’ Wolf tot en met James Brown en de Meters toe. De band bestaat uit Julian Burdock (zang, gitaar, harmonica), Silas Maitland (bas), Moz Gamble (Hammond) en Mike Connolly (drums).

Met “Do The Right Thing” heeft de band onlangs haar vierde album uitgebracht onder productie van bassist Maitland. Het album bestaat uit tien zelfgeschreven songs en iedere song is op zich een bevestiging van hun reputatie. Opvallend is de energie, die van nummers als “Do The Right Thing” en “Clap Hands” afspat. Maar naast stevig rocken zijn de heren ook goed in de wat meer ingetogen songs, zoals “Need Somebody” en “If You Want It”.

Een prima cd van een uitstekende band. Deze zal ik nog vaak draaien. (8/10) (Cadiz Records)

Deel:

Comments are closed.