Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Dinsdag 17 februari: Macy Grey in Tivoli Vredenburg Utrecht

Deze show is semi-seated

Macy Grey is een Amerikaanse neo soul/R&B zangeres, liedjesschrijver en actrice en bracht tot nu toe vijf studio-albums, een live-album en een gecompileerd-album uit. In 2000 brak deze Amerikaanse R&B-zangeres door met haar single ‘I Try’ van haar debuutalbum ‘On How Life Is’. In 2001 won Gray de Grammy Award voor Beste Vrouwelijke Bijdrage (Pop) met datzelfde nummer.

Bekend om haar rasperige stem vormde ze ooit samen met collega’s als Erykah Badu, Jill Scott en Lauryn Hill de voorhoede van de vrouwelijke nu-soulbeweging. Niet alleen schrijft  Macy al haar songs zelf, ze is daarnaast ook nog eens producent, dj en actrice. Gray’s stijl doet enerzijds denken aan de soulvolle hiphop van Lauryn Hill, en anderzijds aan de mix van rock en r&b van Lenny Kravitz en Neneh Cherry.

Meer info en kaarten: https://www.tivolivredenburg.nl/nl/agenda/detail/1201/Macy_Gray

Deel: