Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Zondag 15 februari: Crowbar in Doornroosje Nijmegen

De Amerikaanse band Crowbar is een van de belangrijkste pioniers en een waar ankerpunt in het sludge metalgenre. Crowbar speelt een mengeling van doommetal, stonermetal, hardcore punk en traditionele hardrock. De band wordt met hun vaak uiterst trage en lage passages gezien als grondlegger van sludgemetal. Opvallend in de nummers van Crowbar is dat ze, geheel tegen de trend in de begin jaren negentig in, vrijwel geen solo’s bevatten. Daarnaast gebruikt de band veel invloeden uit de Amerikaanse hardcore scene, maar erkent daarbij geen enkele aansluiting te hebben met de problemen van de grote steden.

Het debuutalbum ‘Obedience Thru Suffering’ (1992) en ‘Broken Glass’ (1996) zijn semi-klassiekers te noemen binnen het genre. Met het kenmerkende geluid van zanger Kirk Windstein is ook laatste plaat ‘Symmetry In Black’ uit 2014 een top plaat binnen de sludgemetal.

Meer info en kaarten: http://www.doornroosje.nl/event/crowbar/

 

Deel: