Wie kent niet het geweldig catchy ‘Hold On’, afkomstig van het debuutalbum ‘Boys and Girls’ van de Alabama Shakes uit 2012? Dit debuut leverde de band drie Grammy’s op en wereldwijde shows op de grote festivals waaronder Glastonbury en een glorieuze show op Lowlands in 2013. Daarna werd het stil rond het gezelschap rondom zangeres/gitarist Brittany Howard en nu weten we waarom.

Er is goed nieuws te melden over de band uit Athens Alabama: Op 20 april verschijnt een nieuw album ‘Sound & Color’. Afgaande op de eerste twee singles die via Youtube, Spotify en iTunes beschikbaar zijn, mogen we een rauwer geluid verwachten: De garage-blues van eerder werk wordt aangevuld met garage-rock.

Het album is opgenomen in Nashville samen met de jonge producer/gitaargod Blake Mills, die eerder platen van bijvoorbeeld Sara Watkins produceerde maar ook samenwerkte met bijvoorbeeld Norah Jones, Lana del Rey en Kid Rock. Zangeres Brittany Howard over het nieuwe album: “We took our time to write this record, and I’m really glad we did. We were able to sit down and think about what’s exciting to us. This record is full of genre-bending songs.” Alabama Shakes zijn dit jaar in Nederland te bewonderen op Down the Rabbit Hole en North Sea Jazz.

Deel: