In haar thuisland Zweden is Ellinor Olovsdotter al een grote naam en veel gevraagd artiest. In Nederland brak ze vorig jaar door met de hit ‘Music Is Life’ In 2014 bracht ze maar liefst 2 EP’s uit waar samenwerkingen met Diplo en Skrillex op staan. De kleine zaal van Paradiso is klaar voor een potje dubstep, synthpop en hip hop met met een electro randje.

Hoewel het bordje ‘uitverkocht’ niet op het loket hangt is de kleine zaal toch zeker gevuld met de maximale capaciteit van 250 man. Het merendeel bestaat uit vrouwen die er soms net zo hip eruit willen zien als de hoofdrolspeelster. Ellinor is namelijk een mooie hippe vrouw die ook nog een dijk van een uitstraling heeft. De DJ heeft een belangrijke rol want naast het instarten van de beats, doet hij ongelofelijk zijn best om de sfeer te bepalen door het publiek aan te sporen.

De eerste 15 minuten zijn de twee aan het vechten om de aanwezigen aan het bewegen te krijgen, het is hard werken voor Elliphant. Uiteindelijk begint het vanaf ‘Booty Killah’ eindelijk zijn vruchten af te werpen en staat de halve zaal te dansen op de dancehall beats. De hit ‘Music Is Life’ komt al halverwege de set langs en lijken de twee bijna verbaasd om de impact van het nummer. De nieuwe single ‘Revolusion’ krijgt veel minder respons maar Ellinor weet met haar houding het tempo erin te houden. De muziek is zo moeilijk te omschrijven of zelfs maar te vergelijken, maar toch moet ik tijdens het rappen steeds aan Leila K. denken.

Het bescheiden hitje ‘One More’ is de laatste in de set en ook in het rustigere werk weet Elliphant te boeien. In de toegift worden nog even de kwaliteit van de trommelvliezen getest door middel van een enorme lage en keiharde bas, maar na bijna een uur is het alweer afgelopen. De vaste fans waren tevreden en voor diegene die Elliphant voor het eerst zagen, zonder twijfel een positieve verrassing. Het zou een mooie programmering zijn in de X-Ray op Lowlands 2015.

foto: uit de videoclip ‘Revolusion’

Deel: