Low Society, een nieuwe band aan het bluesfirmament, die is gevormd rond zangeres Mandy Lemons en gitarist Stugis Nikides, debuteert met een uitzonderlijke sterke cd genaamd. ‘You Can’t Keep A Good Woman Down’. Vooral het stemgeluid van Lemons is opmerkelijk, een soort kruising tussen de blues van Koko Taylor en Big Mama Thornton en de jazz van een Amy Whinehouse. De band bestaat verder uit drummer Mike Munn, bassist Nick Dodson, saxofonist Dr. Herman Green. Dan Rick Steff en John Shaw op toetsen, Brian Hawkins op de mondharmonica en Lee Booth, die nog wat zangwerk voor zijn rekening neemt.

De cd bestaat een combinatie van heldere Texas blues en Memphis soul met zijsprongen naar Chicago en country. Beter kan ik het eigenlijk niet omschrijven. De songs klinken fris en zijn goed en met hoorbaar plezier ingespeeld. De beste songs zijn naar mij mening het spannende ‘El Diablo’ en de pure blues ‘Voodoo Woman’.

Een waardevolle aanvulling in de huidige blueswereld. (8,5/10) (Icehouse Records)

Deel:

Comments are closed.