Je raadt het al, ‘Lucky 13’ is het dertiende album van de Chris Duarte Group. Het trio rond naamgever Duarte (zang, gitaar), dat verder bestaat uit bassist Dustin Sargent en drummer John McKnight, excelleert in psychedelische bluesrock en de gedachte aan Hendrix en Trower is niet te vermijden.

Dat wordt meteen duidelijk met de eerste song ‘You Know You’re Wrong’, die de aandacht meteen grijpt en vasthoudt tot de laatste song ‘Jump The Trane’. Zeer passend bij dit soort muziek is ook het rauwe stemgeluid van Duarte, die hiermee een flinke dosis eerlijkheid en emotie in de songs brengt. De beste songs zijn naar mijn mening de twee slowblues ‘Let It Go’ en ‘Setting Sun’.

De Chris Duarte Group heeft met ‘Lucky 13’ een meer dan uitstekend bluesrockalbum heeft uitgebracht. Genieten van begin tot eind. (8/10) (Blues Bureau International)

Deel:

Comments are closed.