Noel Gallagher heeft zijn Oasis periode in 2009 achter zich gelaten, maar in een recentelijk gehouden interview heeft hij door laten schemeren een reünie te overwegen. “Niemand heeft ons nog een aanbod gedaan. Ik heb met Liam in dezelfde kamer gezeten, niemand zei; ‘Was Oasis niet fantastisch?. Jullie moeten weer bij elkaar komen’. Noel vertelde dat als ze het ooit zouden gaan doen, het puur voor het geld zou zijn.

“Zou ik het doen voor liefdadigheid? Echt niet!, ik doe het alleen voor het geld. Voor Glastonbury? Ik denk niet dat organisator Michael Eavis genoeg geld heeft. Maar of we ooit nog eens bij elkaar komen? Zolang iedereen nog leeft en nog haar heeft is er altijd een mogelijkheid. Maar nogmaals, alleen voor het geld. Aan veel beroemde en geliefde bands vóór Oasis wordt door de fans gevraagd of ze weer bij elkaar willen gaan komen, soms gaat dat niet zo best”.

“Ikzelf denk dat onze ‘glory days’ voorbij zijn. Led Zeppelin! The Smiths! The Jam! Ze zouden allemaal weer moeten gaan optreden, en waarom? Zodat een paar op middelbare leeftijd zijnde mensen in de 02 Arena kunnen gaan staan en de mensen kunnen zeggen; ‘Ze waren goed, maar niet zo goed als vroeger’. “Met Oasis zou het niet anders gaan”, voegde hij er aan toe. Noel’s reactie komt vooruitlopend op de release van zijn nieuwe album met zijn High Flying Birds project, ‘Chasing Yesterday’, dat vanaf maart in de winkels zal liggen.

Deel: