Op maandag 26 januari zal een nieuwe single van de Kaiser Chiefs in première gaan tijdens de Breakfast Show van de Britse radiozender Xfm. ‘Falling Awake’ is de eerste nieuwe track die verschijnt sinds de geruchten een paar maanden geleden al gingen dat de Chiefs weer in de studio zouden zitten voor een nieuw album. Dit zou wel erg snel zijn na hun laatste album ‘EEE&W’, maar de band barst dan ook van energie.

Inmiddels zijn de geruchten van een nieuw album geen geruchten meer, aangezien de band zelf al een aantal keer tweets met foto’s uit de studio plaatste en zelfs twee gelukkige fans twee weken geleden een kijkje mochten nemen tijdens de studio opnamens in Zuid-Afrika waar ze uiteindelijk ook mee mochten doen op de plaat. Of de nieuwe single ‘Falling Awake’ op het nieuwe album zal verschijnen is nog niet bekend, hopelijk geven de Kaiser Chiefs ons snel meer info.

Het nieuwe album zal het 6e studio album worden en hun tweede sinds Vijay Mistry drummer Nick Hodgons vervangt.
Het laatste album Education, Education, Education & War kwam in April vorig jaar uit en daar heeft de band inmiddels de hele wereld mee over getourd en kwamen ze zelfs 6 keer naar Nederland. De laatste shows van de ‘EEE&W’ tour beginnen volgende week in hun thuisland, daar zijn nog kaarten voor te koop.

Foto (c) Sandra Leijtens – archief Maxazine

Deel: