De show van Pentatonix op 28 april 2015 is uitverkocht en vanwege dit grote succes heeft Pentatonix in Nederland een tweede concert toegevoegd aan hun ‘On My Way Home Tour’. Ook op woensdag 29 april komt de a capellagroep en YouTube-sensatie naar de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Pentatonix, vernoemd naar de pentatonische toonladder, bestaat uit vijf muzikale talenten die covers van verschillende pophits a capella ten gehore brengen. Naast zang verzorgt de groep ook zelf de beats en melodie, met voornamelijk hun stem als enige instrument. In 2011 won de groep het derde seizoen van ‘The Sing Off’, een talentenjacht op het Amerikaanse NBC. Na hun overwinning brachten ze verschillende video’s en verzamelalbums uit. De EP ‘PTX Vol III’ met covers van oa. Stromae, Clean Bandit en Ariana Grande kwam dit jaar op de vijfde plaats in de Billboard 200 te staan en het meest recente album ‘That’s Christmas to me’ heeft zelfs de tweede plaats in deze lijst bereikt.

De vijfkoppige formatie is op YouTube immens populair met zo’n 7 miljoen abonnees en 685 miljoen views en is daarmee het 13de meest gevolgde muziekkanaal op YouTube. Zo zijn de videoclips voor ‘Problem’, ‘La La Latch’, ‘Papaoutai’ en ‘Rather Be’ gezamenlijk maar liefst 31 miljoen keer bekeken en heeft de groep een Grammy nominatie ontvangen in de categorie Best Arrangement, Instrumental of A-cappella voor hun Daft Punk medley.

Pentatonix gaf in april vorig jaar een optreden in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam.

Deel: