Het heeft een tijd geduurd, namelijk vijf jaar, voordat Mike Osborn een opvolger klaar had van zijn goed ontvangen debuutalbum. De redenen hiervoor lagen in de privésfeer, maar eindelijk is onlangs het tweede album van deze geweldige gitarist uitgekomen. Osborn wordt begeleid door Johnny Griparic (bas), Lee Spath (drums), Teddy Andreadis (toetsen) en Randy Mitchell (gitaar). Alan Mirikitani produceerde het geheel en schreef samen met Dennis Walker ook nog negen van de elf songs.

Deze elf songs zijn stuk voor stuk juweeltjes en we horen een combinatie van stevige blues, boogie en countryrock. Osborn is een meer dan goed gitarist en een uitstekende zanger, die de songs overtuigend weet te vertolken. Deze overtuiging komt mede door het live-karakter, waarmee deze CD lijkt te zijn opgenomen. Nummers die eruit springen zijn ‘Cheap Women’, een stevige rock ’n roller, en de rauwe blues ‘Tied Up’.

Een prima album. Goede en aanstekelijke muziek, die hoorbaar met veel plezier is opgenomen. (7,5/10) (Je Gagne Records)

Deel:

Comments are closed.