Bill Wharton, als artiest en kok beter bekend als Sauce Boss, is een apart geval in de Blueswereld. De uit Florida afkomstige bluesman heeft de gewoonte om tijdens zijn optredens ook de barbecue aan te zetten en de bereidde Gumbo uit te delen aan daklozen. Vandaar zijn bijnaam The Sauce Boss.

Op muzikaal gebied maakt hij er niet zo’n potje van. Zijn stijl wordt zwaar gedomineerd door zijn slidegitaar en is gebaseerd op rauwe swampblues. Daarbij weet hij het op te frissen met invloeden uit countryblues, latin ritmes en stevigere rock. Ook op zijn nieuwe album “100% Pure” gunt hij ons met elf zelfgeschreven songs en een cover een kijkje in zijn keuken. Prachtig zijn het rauwe “Delta 9 Blues”, het met country gelardeerde “Peckerwood” en het sombere akoestische “Song Of The Irish Band”.

Voor wie Sauce Boss nog niet kent is dit zeker een tip. Een prima album. (Burning Disk) (7,5/10)

Deel:

Comments are closed.