Extrema Outdoor trakteert haar bezoekers deze twintigste editie op een hoop extra’s. Personen die dit weekend een festivalticket kopen, maken kans op een reis naar Ibiza om daar de openingsfeesten bij te wonen. Marcel Mingers, Creatief Directeur van Extrema, laat los dat hij meer van deze verrassingen voor zijn publiek in petto heeft dit jaar. “Het is een bijzonder jaar voor het Extrema Outdoor team. We bereiken een mooie mijlpaal. Een goede reden om dit jaar ook voor onze bezoekers XO extra speciaal te maken.” De reguliere verkoop van Extrema Outdoor start vrijdag 9 januari 2015 om 11.00.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Extrema Outdoor haar bezoekers 11 juli zal trakteren op een extra podium waar de bekende DJ helden van toen hun kunsten zullen vertonen. De organisatie bood haar trouwe fans in december de kans om True Lover tickets te bemachtigen. Deze tickets bieden toegang tot een exclusief backstage VIP deck bij dit extra podium. De ‘True Lovers’ kunnen zo samen met hun oude DJ helden proosten op de twintigste verjaardag van Extrema Outdoor. De tickets waren in een mum van tijd volledig uitverkocht.

Mingers wil nog niets loslaten over de line-up van de twintigste editie. Wel geeft hij alvast prijs dat techno ook deze editie zal terugkeren in de programmering. “We vroegen onze bezoekers vorig jaar of ze techno terug wilden zien als genre op XO. Ze reageerden massaal met een ‘ja’ en daar waren wij zelf ook ontzettend blij mee.” De XO organisatie richtte sinds jaren weer een groots techno podium in dat vanaf de eerste beat kon rekenen op een massale opkomst van techno liefhebbers. De line-up van Extrema Outdoor zal 26 maart 2015 bekend worden gemaakt.

Het thema van de twintigste editie ’20 years of Love’ verwijst naar de wijze waarop de organisatie haar paradepaardje Extrema Outdoor organiseert. De organisatie is een hechte familie waar ook de bezoeker en de meebouwende creatieve collectieven deel van uitmaken. “Liefde en passie is na al die jaren nog steeds onze drijfveer”, zegt Mingers trots. “We zijn die eigenwijze ‘gekleurde’ eend in de bijt die overeind blijft in het huidige Dance-industrie klimaat, waar grote concertpromotors de festivals opkopen omwille van winstbejag. Dat botst met de reden waarom Extrema festivals organiseert.” Het ‘Love people love planet principe’ van Extrema is niet onopgemerkt gebleven. Zo ontving Extrema tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober nog een internationale award voor haar duurzame festivaltoepassingen.

Extrema Outdoor
De twintigste editie van Extrema Outdoor vindt plaats op 11 juli 2015. Extrema Outdoor is een liefdevolle ontmoetingsplek aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven. XO programmeert een breed aanbod aan exclusieve artiesten uit verschillende dance-genres, zoals techno, techhouse, dubstep en house. Het festival trok 30.000 bezoekers tijdens de vorige editie. Het thema van deze editie is: 20 years of Love.

Deel: