Sinds enige tijd is er elke zondag live muziek in PopEi in Eindhoven! Als er geen concert in de zaal is, dan komen de beste singer-songwriters van Eindhoven en omgeving langs om in het café een aantal sets te spelen tussen 16.00 en 18.00 uur. Zondag 18 januari 2015 komt singer-songwriter David Henry langs.

David Henry is een muzikant uit de lichtstad van Nederland. Geboren in 1993 met een artiestennaam in de dop is de muzikant doorgaans rollend te vinden op het podium als zanger/gitarist van de Eindhovense alternatieve bluesrock formatie Grim Tim. Met zijn Grim Tim bracht hij in 2012 een EP uit met daarop vier studiotracks die ‘Cygnet Strumper House’ vormde. Inmiddels heeft de band op 31 oktober 2014 een gloednieuw album uitgebracht, ‘Satisfriction’.

Met ‘Satisfriction’ staat wereldverovering op de agenda. Maar op sommige dagen, wanneer hij niet de wereld aan het veroveren is met Grim Tim, is hij ook te bewonderen als singer-songwriter extraordinaire. Gewapend met een gitaar, hoed, een koffer vol songs, een stem met de kracht van een orkaan en een ego ter grootte van een hele grote appel, betreedt hij de kleinere, intiemere podia. Hier zal hij Grim Tim en solowerk in het klein brengen en zo hier en daar een cover.

Deel:

Comments are closed.