Met een  mix van blues, rock, gospel, soul en jazz was Etta James een van de meest getalenteerde en veelzijdige zangeressen uit de geschiedenis.  Daar is dus een hoop lef en kwaliteit voor nodig om dat te willen en kunnen coveren.

The Etta James Experience doet dat gewoon! Door een hommage te brengen aan 6-voudig Grammy Award winnares Etta James met swingende hits als ‘Rock me Baby’, ‘Pushover’ en ‘Tell Mama’ tot prachtige ballads als ‘At Last’ en ‘I’d Rather Go Blind’. Aangevoerd door  zangeres Floor Kraaijvanger die gezegend is met een stem die de naam van haar andere band Superfloor met overtuiging eer aan doet. Een stem met diepe soul,  pure blues en rauwe rock, Floor heeft het allemaal. En als je dan ook nog twee dijken van achtergrondzangeressen, Lisz Siebenaar en Penny Leen Krebbers naast je hebt staan dan blaas je iedere zaal omver. Om over de vier echte blazers dan nog maar te zwijgen die samen met de rest van de band een rotsvaste en swingende sectie vormen waarvan het speelplezier onweerstaanbaar van het podium de zaal in wordt  gelanceerd. En daarmee zijn alle ingrediënten voor een fijne avond muziek, geserveerd door een professioneel op elkaar ingespeeld elftal waarbij je gegarandeerd je voeten van de vloer swingt, ruimschoots aanwezig.

Begin 2014 stonden ze al in een uitverkochte kleine bovenzaal van Luxor Live in Arnhem en  een half jaar later herhaalde de band dat maar dan in de grote zaal. En nu dus in de Cultuurfabriek DRU te Ulft

Het voorprogramma wordt verzorgd door Mike and the Mellowtones. Texaanse bluesrock met  funk, rock en jazz invloeden, uit Nijmegen. Door de band zelf omschreven als ‘blues and beyond’. De heren zijn geen onbekenden in de vaderlandse bluesscene en hebben sinds menig jaar een  sterke live reputatie opgebouwd.

Meer info en kaarten : http://www.drucultuurfabriek.nl/home

Deel:

Comments are closed.