PeachesAndCrima-DoBadThings_cBlues en cabaret, een combinatie die je tegenwoordig maar zelden tegenkomt. Anders dan in de eerste decennia van de vorige eeuw toen het vaudevilletheater een kweekbodem was van jonge bluestalenten als Ma Rainey en Bessie Smith. Een groep die de combinatie heeft weten te maken tussen blues en cabaret is het uit Binghamton, New York afkomstige Peaches and Crime.

Zoals het een vaudeville groep betaamt hoort er een spreekstalmeester bij en die krijgen we in de vorm van Daniel Z (echte naam Daniel Schwartz). De zang wordt verzorgd door echtgenote Angela Schwartz, die het alter-ego Angie Diamond aan heeft genomen. Het geheel wordt gecompleteerd door tromboniste/zangeres Julia Adams (a.k.a. Abigail Pins), clarinettiste/zangeres Cat MacDonald (Young Catherine), drummer Ross Bennett (Ross), bassist Stephen Longfield (‘Honest’ Stephen) en pianist Mike Sclafani (ex-boxer Mikey the Fist).

Met ‘Peaches and Crime Do Bad Things’ hebben zij alweer hun derde cd uitgebracht en wat we daarop horen is een afspiegeling van hun theatrale muzikaliteit. Met een combinatie van blues en jazz met wat polka en klezmer krijgen we een cd vol humoristische songs te horen. De cd is gewoon in een studio opgenomen, maar het doel was om het te laten klinken als live-registratie, zodat je een indruk krijgt wat de dames en heren op het toneel allemaal uitvoeren. En dat is prima gelukt.

Het album is en heel bijzondere benadering van de thema’s ‘blues’ en ‘theater’ en hier een fraaie eenheid van te maken. Zeer goed geslaagd. (7,5/10) (eigen beheer)

Deel:

Comments are closed.