Nile Rodgers brengt op 20 maart een nieuwe single uit, getiteld ‘I’ll Be There’. Rodgers nam het nummer op in de tijd van Chic, het kwam kwam tevoorschijn toen hij recentelijk luisterde naar wat vroege analoge opnames van de band. Een van deze opnames, ‘Love Somebody Today’ werd uiteindelijk uitgebracht door Sister Sledge. Rodgers vertelde in zijn blog dat door die onafgemaakte, analoge opnames hij weer even met zijn oude bandleden kon “spelen”, inclusief de in 1996 overleden Bernard Edwards.

Het gaf hem ook de kans om weer eens aan Edwards te denken; Rodgers vond Edwards’ lichaam in een hotel in Tokyo. “De laatste keer dat ik Bernard’s stem hoorde was na onze laatste show die we gaven. Ik belde hem op en ons korte gesprek eindigde met mijn vraag; Weet je zeker dat je niks nodig hebt? Hij antwoordde, alles is oké, ik moet alleen even uitrusten”, aldus Rodgers. Ook passeerden er anderen – reeds overleden – artiesten waarmee hij samenwerkte zijn gedachten; Luther Vandross, Tony Thompson en Raymond Jones. Op het nieuwe Chic album zullen er tracks staan die een erbetoon aan hen brengen.

“Eigenlijk verklap ik nooit de diepe betekenis van mijn songs, ik wil dat de mensen zelf nadenken waarover ze gaan. Maar in dit geval doe ik het op voorhand zodat ze begrijpen wat ik aan het doen ben. De single komt op 20 maart uit, er zal dan genoeg te doen zijn in de hemel, tesamen met de totale zonsverduistering.”, aldus Rodgers.

Foto (c) Sanne Zeen/Maxazine

Deel: